OVER ONS

Ramses & Ricola


Maak kennis met onze twee schattige en geliefde co-coaches,

Ramses (5) and Ricola (4)!

Ze zijn speciaal voor jou met de grootste aandacht

geselecteerd door CabaBLOOM

en net als jij en ik hebben ook zij hun verhaal. 


Onze twee broertjes hebben Zwitserse ouders en zijn Freibergers (ook gekend als Franches-Montagnes, FM), een erg betrouwbaar ras

dat vroeger gebruikt werd als licht trekpaard door de Zwitserse garde.


CabaBLOOM werd verliefd op hen omwille van hun koele hoofd, warm hart en het feit dat ze nog onschuldig dicht bij de natuur staan. 


De perfecte karakteristieken om jou te coachen.Zwitserland voorziet aanzienlijke subsidies om het Franches-Montagnes ras in stand te houden.  De fokkers beschikken ook over uitgestrekte weides.  De watertoevoer van deze weides wordt telkens van begin oktober tot het voorjaar afgesloten. Dit betekent dat de paarden de weides moeten verlaten en op stal moeten verblijven.  Jammer genoeg hebben de meeste fokkers onvoldoende stalling om alle veulens en zwangere merries binnen te houden.  Er is tevens strikte controle op het feit dat de paarden dagelijks weidegang hebben en fikse boetes worden gehandhaafd.

Dit financieringssysteem, dat met goede bedoelingen in het leven werd geroepen, heeft een pervers effect.  Er wordt namelijk een selectie gemaakt in de veulens. De 'beste' worden gehouden voor de hengsteninspectie, worden voorgesteld als kweekmerrie, of voor de sport. 

Alle andere veulens worden genadeloos naar het slachthuis gebracht. En dat zijn ongeveer 70% van de vaak heel mooie veulens,
als Ramses en Ricola.

Two feet move your body,

four feet move your soul.CabaBLOOM® wordt bezield door Heidi Goossens met een volledig support team, genaamd gezin, in de back-office en is het resultaat van een fusie tussen passie voor mensen, business en paarden.


Door een economische en paramedische opleiding en meer dan 20 jaar professionele ervaring in diverse sales, marketing en management rollen in internationale farmaceutische bedrijven op zoek naar oplossingen voor menselijke gezondheidsproblemen, deed ik veel ervaring en inzichten op in de meest uiteenlopende therapeutische domeinen. Er kunnen veel lessen getrokken worden uit het functioneren van bedrijven, en van mensen in bedrijven.  Deel uitmaken van ondernemingen in constante verandering zorgt voor de valorisatie van strategie tot het operationele, van team dynamieken, van elke individuele bijdrage en van écht leiderschap.  De grootste voldoening komt uit de samenwerking in co-creatie met artsen, andere zorgprofessionals en patiëntenorganisaties om de patiëntengemeenschap te ondersteunen. Na twee jaar studie psychologie aan de Open Universiteit, vullen we nu onze kennis aan met een post-graduaat Equicoaching aan de Vives Hogeschool (KUL).


Mensen en ondernemingen vormen vaak onbewust hun eigen beperkingen voor (persoonlijke) groei.  En gezien het mensen zijn die ondernemersschap drijven, komt het vaak neer op individuele overtuigingen en feel-good.  De drijfkracht van verandering start met onszelf.  Het pad om je doelen te bereiken komt in veel opzichten overeen met het trainen van paarden... stap voor stap.


Paarden zijn geen hobby. Ze zijn een overtuiging.  Paarden zijn prooi- en kuddedieren, dus erg sensitief en alert voor de omgeving en lichaamstaal van andere paarden in de kudde. Ze screenen continu de horizon af, op hun hoede voor roofdieren.  Als een gevolg 'lezen' zij perfect wat er binnen in ons omgaat.  Ze tonen ons wie zij zijn door het nabootsen van ons innerlijk gevoel.  Je kan een paard niet voor gek houden. Ze voelen het verschil tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties.  Maskers vallen af. Paarden geven eerlijke, directe en niet-oordelende feedback.


CabaBLOOM®  beoogt om al deze ingrediënten samen te brengen om jou te helpen bloeien op jouw pad.


Where people and horses come together, magic happens.

Natural horse and humanship happens.