EQUICOACHING®

De methodologie en modellen achter de unieke aanpak van Equicoaching®

maken dat er uiteenlopende hulpvragen, doelgroepen en leeftijden kunnen begeleid worden.
CabaBLOOM® sluit niemand uit.
Door continue bijscholing in specifieke thema's, groeien we ook als organisatie mee met de diverse contexten van de mensen die hun vertrouwen in ons stellen.


Mijn visie op Equicoaching is holistisch

Mijn overtuiging is dat coaching holistisch moet zijn, dat elke hulpvraag moet bekeken worden in het volledige systeem van iemands leven.

Je bent jezelf, je bent werknemer, leidinggevende of zelfstandige, je bent deel van een familiesysteem als kind van, ouder van, je fungeert in een kring van sociale contacten, occasionele contacten, een diagnose kan je wereld op z'n kop zetten en plots patiënt van je maken, je hebt dromen en ambities,...


We hebben allemaal verschillende rollen, en vanuit welke rol je initieel ook naar coaching toestapt, je andere rollen stappen mee.


Coachen met behulp van paarden?

Paarden leven in het hier en nu en ze geven vanuit hun natuurlijk gedrag in kuddes directe feedback over hoe ons denken, voelen en doen op mekaar zijn afgestemd. Ze spiegelen onze toestand en laten je toe te experimenteren met nieuwe gedragingen.

Onderzoek toont aan dat mensen veel fysiologische voordelen ervaren door interactie met paarden, waaronder een lagere bloeddruk en hartslag, hogere bèta-endorfines (neurotransmitters die als pijnstillers werken), verminderde stressniveaus, verminderde gevoelens van woede, vijandigheid, spanning en angst, beter sociaal functioneren; en meer gevoelens van empowerment, vertrouwen, geduld en self-efficacy.


Tijdens de sessies gebeuren alle oefeningen naast het paard. Er wordt niet paardgereden. Ervaring met paarden is niet nodig.


Hoe verloopt Equicoaching® bij CabaBLOOM®?

Indien je geprikkeld bent om in de buitenlucht aan de zijde van paarden aan de slag te gaan, neem dan vrijblijvend contact op en we bekijken samen of Equicoaching® jou kan helpen en of de klik er is.


Vervolgens plannen we een intakesessie waar we dieper gaan ontdekken wat jij precies nodig hebt om weer te bloeien. In de sessies die daarop volgen werken we aan zeer concrete actieplannen om jou dichter bij je doel te helpen.


Sommige mensen hebben reeds genoeg handvaten om nieuwe fundamenten te leggen na 5 sessies. Andere mensen wensen een langer en consistenter traject met meer impact en transformatie.  Alles is op jouw maat. Check hier ons aanbod.


Waarom Equicoaching®?


Door de unieke aanpak en modellen achter Equicoaching®, kunnen we diverse doelgroepen en leeftijden begeleiden.

Als je je mentale staat een gemiddelde score zou geven tussen 1 en 10, waarbij 1 zeer problematisch is, 5 gemiddeld en 10 perfect in balans, dan zou je kunnen stellen dat coaching je van een 4 of 5 naar 10 kan brengen. Dankzij de betrokkenheid van de paarden komen we tot 3 keer sneller tot inzichten dan via reguliere coaching.


 Je hebt dus niet altijd nood aan therapeutische begeleiding en coaching kan in veel situaties de nodige inzichten en beweging brengen. Als we na evaluatie merken dat je hulpvraag coaching toch overstijgt, zoeken we samen verder naar jouw ideale begeleiding. Omgekeerd kan Equicoaching® ook aanvullend werken indien je reeds een ander therapeutisch of coachtraject volgt. Vraag hiernaar bij je zorgverlener.


Equicoaching® gebeurt steeds lekker buiten in de natuur, tussen de paarden en zet je letterlijk in beweging net op het moment dat je even vast zit.


Het weer is zelden een spelbreker bij CabaBLOOM®


Bij warm weer zorg ik voor een verkoelend drankje en kunnen we de schaduw van de bomen opzoeken.

Bij koud weer steek ik met liefde de houtkorf aan en trakteer ik op een warme tas koffie, thee of choco.

Zelfs als noodweer ons van onze sokken blaast kunnen we terecht in de ruime stalling.

Toch écht niet te doen? Het moet aangenaam blijven, dus dan verplaatsen we toch gewoon onze afspraak.


#bloomingwithhorsesEquicoaching®

Equicoaching® is een systemische

equine assited coachingmethode (EAC),
waarbij je op zoek gaat naar antwoorden

met de steun van je coach
en het paard als co-coach

en spiegel van je welzijn, denken, voelen en doen.