WIE WE COACHEN

De methodologie en modellen achter de unieke aanpak van Equicoaching®, maken dat er uiteenlopende hulpvragen, doelgroepen en leeftijden kunnen begeleid worden.


Door mijn persoonlijke ervaringen en professionele expertise zijn er wel een paar specifieke doelgroepen die ik met CabaBLOOM® net iets meer belicht.


Door continue bijscholing in specifieke thema's, groeien we ook als organisatie mee met de diverse contexten van de mensen die hun vertrouwen in ons stellen.

Van 10 tot 99

Patiënt

CabaBLOOM® focust op adolescenten tot volwassenen en ouderen.  Jij daar, je bent welkom! Jij als je pure 'zelf', functionerend in een ecosysteem van familie, vrienden, buren, collega's, ... Jij als het resultaat van je opleiding, omgeving en erfelijke factoren. Met je eigen waarden en wensen. Wat weerhoudt jou ervan om je dromen na te jagen? Welke dromen zijn écht van jou? Heb je het gevoel dat er meer in je zit, maar slaag je er niet in dat in praktijk om te zetten? Word je gezien? Heb je een moeilijk moment, worstel je met studiekeuze of werktraject, of met 'erbij horen'? Waar zit je als persoon in dat nieuw samengestelde gezin? Zit je in een midlife crisis of kan je het een evolutie noemen? Zorgt de pensioenleeftijd ervoor dat je alles weer in vraag stelt? 


Je hoeft geen zware problematiek te hebben om voor je eigen ontwikkeling te kiezen. Lees onze visie hierover op deze pagina

CabaBLOOM® kan je eenvoudigweg een onafhankelijke spiegel voorhouden om je vragen voor individuele groei te helpen beantwoorden.

Alles wat je voor lief nam, de normale levensloop ... alles veranderde in een oogwenk. Een levensveranderende diagnose dwingt je om je opties te herbekijken, terwijl je blijft functioneren in het ecosysteem van vroeger. De wereld blijft draaien, maar jouw wereld is gestopt.


Vanuit onze professionele ervaring met diverse chronische aandoeningen en de patient journey daarin, kan CabaBLOOM® je als patiënt helpen door momenten van mindfulness aan te bieden om je energie terug te winnen en je te helpen omgaan met deze nieuwe situatie.


Je zorgverlener (arts, psycholoog, therapeut, ...) zou kunnen overwegen om je deze aanvullende ondersteuning aan te bieden als onderdeel van multidisciplinaire zorg, of zij kunnen zelf beslissen om de principes van coaching te gebruiken om een ​​beter begrip te krijgen van je persoonlijk traject. CabaBLOOM® staat altijd klaar om de dialoog aan te gaan met je zorgverlener en samen te kijken hoe coaching met behulp van paarden je kan helpen.


Manager

Groepen | Teams

Als manager wil je steeds wat best is voor de business, je medewerkers of collega's. Je werk staat ook centraal in je leven.


Je hebt groeiobjectieven voor het bedrijf, voor je team, voor jezelf. Hoe kom je over bij je team? Lijken ze soms niet te begrijpen waar je naartoe wil? Je hebt carrière-verwachtingen, maar elke opportuniteit lijkt wel gegrepen door iemand anders? Je bent bang niet te voldoen aan de verwachtingen van je baas of collega's? Gelukkig voelen ze niet wat jij vanbinnen voelt en kunnen ze niet zien hoe je soms twijfelt aan jezelf of je keuzes. Stress en burnout loeren om de hoek.. misschien niet bij jou, maar wel in het team?


CabaBLOOM heeft zelf de nodige professionele ervaring en gaat samen met jou op zoek om een beeld te vormen van hoe succes er voor jou uitziet en hoe je daar naartoe kan werken. 

Voor groepen en teams tot 8 personen passen we een andere methodiek dan coaching toe, namelijk:
Horse Assisted Education.


Lees meer over deze workshops en het verschil met coaching in de sectie: Leiderschap Leren.

KIDS

Een speciaal woordje over kinderen. 


Ik hou van kinderen en ben er gek op en ben dan ook super trotse mama van Gitte (12)!


Bij de opstart van mijn coachpraktijk heb ik best wat kinderen (<10) begeleid, en naarmate de praktijk groeit wil ik graag als professional ook voldoende blijven bijscholen. Echter kan ik tijdsgebonden onmogelijk alles doen wat ik zou willen. Dus deed ik mijn persoonlijke oefening in prioriteiten stellen.


Wat ik vaststelde in de begeleiding van jonge kinderen is dat heel vaak ouders er voor kiezen hun kinderen therapie of coaching te laten volgen en er niet altijd bij stil staan wat hun eigen invloed kan zijn.  Het heeft weinig zin 'het kind' voor de oplossing te laten zorgen, als het gezin als draagvlak niet dezelfde ontwikkeling doormaakt. Er is zoveel dat je als ouder kan doen om je kind te helpen bloeien !

Mijn bijdrage voor de jongste kinderen lever ik met plezier door met hun ouders aan de slag te gaan rond hun eigen weerbaarheid en de impact die zij zelf hebben op het gedrag van hun kinderen. Kinderen die de leeftijd van adolescentie hebben bereikt en meer zelfreflectie hebben ontwikkeld, zijn ze van harte welkom bij de paarden!  Maar alleen als ze er zelf zin in hebben en niet omdat ze 'moeten'.

Op zoek naar een goede coach of therapeut voor je jonge kind?  Bekijk alvast mijn partnerpagina!