BEHANDELINGEN

WELLNESS VOOR JE PAARD


Jouw paard levert voor jou bijna dagelijks fysieke en mentale inspanningen.
Paarden zijn echter van nature niet designed om zelf voordelige effecten te hebben van een ruiter op zijn rug. Ook al heeft hun lichaam bepaalde kenmerken zoals een lange hals en stevige rugspieren die maken dat ze meer geschikt zijn dan bv een koe of een zebra om iemand op de rug te dragen, toch heeft de evolutie het lichaam van een paard hierop nooit voorbereid.


Ze waren wellicht gewoonweg een diersoort die zich gewilliger en sneller onderwierp aan de mens, als we denken aan hoe ze werden ingezet voor het werk op de velden of in oorlogsgevechten. Daar heeft een paard nooit zelf voor gekozen. Als we dan toch willen dat paarden dingen voor ons doen, moeten we er op zijn minst voor zorgen dat ze in de best mogelijke gezondheid en fitheid verkeren om te doen wat wij van hen verlangen.  Het is aan ons om beslissingen te nemen die  hun levensduur en -kwaliteit verbeteren.

HPO Sessie


We verzorgen graag een HPO (holistische paardenosteopathie) sessie op maat van jouw paard. Dat wil zeggen dat tijdens deze sessie (1u à 1u30) alle observatie-, behandelmethoden, manuele mobilisatietechnieken en therapieën worden gebruikt die op dat moment voor jouw paard zinvol en helend kunnen zijn in het kader van de observaties van dat moment.


1 sessie (1u à 1:30u): €90


Toch graag een sessie met een bepaalde focus? Je kan elke therapie apart boeken, of je doet voordeel met het BLOOM-plan voor je paard, waarin al deze aspecten aan bod komen in de looptijd van 1 jaar. Korting bij meerdere paarden op zelfde locatie.

BLOOM-plan
hét complete plan voor je paard


Het BLOOM-plan is het aanvullende zorgprogramma voor jouw paard. Op de duurtijd van 1 jaar kom ik om de twee maanden langs (dus 6 keer in totaal) waarbij we telkens 1 therapie uitgebreid toepassen, in afwisseling met HPO sessies.

Sessie 1: HPO

Sessie 2: Kinesiologie

Sessie 3: HPO

Sessie 4: Cranio-sacraaltherapie

Sessie 5: HPO

Sessie 6: Aromatherapie


Normaalprijs voor deze 6 sessies apart: €480

BLOOM-plan prijs: €408 (15% voordeel)

Aromatherapie


Tijdens deze sessie focussen we puur op helende aroma's voor je paard... Wanneer etherische olie in aromatherapie wordt ingeademd, worden de reuk-, ademhalings-, gastro-intestinale en / of integumentaire systemen geactiveerd door verschillende geurfrequenties. Deze moleculen zijn in staat om neurotransmitters, zoals endorfines, vrij te maken om een gevoel van welzijn en ontspanning teweeg te brengen. Chronische huidproblemen, allergieën, artritis, Cushing, stressgerelateerde aandoeningen, pijn en gedragsproblemen zijn slechts enkele van de uitdagingen waarbije essentiële oliën ondersteuning kunnen bieden.
Inbegrepen: 1 aromaspray op maat van je paard.


1 sessie (45min) : €60


Cranio-sacraal therapie


In deze therapie worden bewuste, niet-invasieve fasciale palpatietechnieken toegepast tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum). Het craniosacrale systeem omvat anatomisch de structuren van het centrale zenuwstelsel, waaronder de schedel, het hersenvocht en de vliezen van de hersenen en het ruggenmerg. Het wordt beïnvloed door en is gekoppeld aan het bewegingsapparaat, en via de fascia aan het vasculaire en endocriene systeem, evenals aan het sympathische en parasympathische zenuwstelsel.

Doel  van deze therapie is het normaliseren van de sympathische zenuwactiviteit, die vaak verhoogd is bij chronische pijn of stress.  De therapie helpt het lichaam over te schakelen naar de parasympathische modus en het is aangetoond dat dit het vermogen van het lichaam voor fysiologische regulatie en weefselrelaxatie verbetert.


1 sessie (1u à 1u30): €90


Kinesiologie principe & Acupressuurtechnieken


Kinesiologie omvat spiertesten die de huidige stressfactoren voor lichaam en geest identificeren door  biofeedback van het lichaam.  De spierrespons identificeert waar er ergens een energie-onbalans is en vervolgens worden zachte maar krachtige technieken gebruikt op basis van drukpunten en stresspunten om de natuurlijke stroom van energie te herstellen en daardoor zelfgenezing in het lichaam te vergemakkelijken.


Het doel is het paard fysiek, mentaal en emotioneel te balanceren. Kinesiologisch testen geeft ook inzicht in overgevoeligheden of bepaalde tekorten.


1 sessie (45min): €60