OVER ONS

Ramses & Ricola


Maak kennis met onze twee schattige en geliefde co-coaches,

Ramses (8) and Ricola (7)!

Ze zijn speciaal voor jou met de grootste aandacht

geselecteerd door CabaBLOOM

en net als jij en ik hebben ook zij hun verhaal. 


Onze twee broertjes hebben Zwitserse ouders en zijn Freibergers (ook gekend als Franches-Montagnes, FM), een erg betrouwbaar ras

dat vroeger gebruikt werd als licht trekpaard door de Zwitserse garde.


CabaBLOOM werd verliefd op hen omwille van hun koele hoofd, warm hart en het feit dat ze nog onschuldig dicht bij de natuur staan. 


De perfecte karakteristieken om jou te coachen.Zwitserland voorziet aanzienlijke subsidies om het Franches-Montagnes ras in stand te houden.  De fokkers beschikken ook over uitgestrekte weides.  De watertoevoer van deze weides wordt telkens van begin oktober tot het voorjaar afgesloten. Dit betekent dat de paarden de weides moeten verlaten en op stal moeten verblijven.  Jammer genoeg hebben de meeste fokkers onvoldoende stalling om alle veulens en zwangere merries binnen te houden.  Er is tevens strikte controle op het feit dat de paarden dagelijks weidegang hebben en fikse boetes worden gehandhaafd.

Dit financieringssysteem, dat met goede bedoelingen in het leven werd geroepen, heeft een pervers effect.  Er wordt namelijk een selectie gemaakt in de veulens. De 'beste' worden gehouden voor de hengsteninspectie, worden voorgesteld als kweekmerrie, of voor de sport. 

Alle andere veulens worden genadeloos naar het slachthuis gebracht. En dat zijn ongeveer 70% van de vaak heel mooie veulens,
als Ramses en Ricola.

Two feet move your body,

four feet move your soul.CabaBLOOM® wordt bezield door Heidi Goossens en is het resultaat van een fusie tussen passie voor mensen, business en paarden.


Door een economische en paramedische opleiding en meer dan 20 jaar professionele ervaring in diverse sales, marketing en management rollen in internationale farmaceutische bedrijven op zoek naar oplossingen voor menselijke gezondheidsproblemen, deed ik veel ervaring en inzichten op in de meest uiteenlopende therapeutische domeinen. Deel uitmaken van ondernemingen in constante verandering zorgt voor de valorisatie van strategie tot het operationele.  Het bruist er van diverse team dynamieken, van leiderschapsstijlen en van diversiteit.  De grootste voldoening komt uit de samenwerking in co-creatie met artsen, andere zorgprofessionals en patiëntenorganisaties om de patiëntengemeenschap te ondersteunen.
Na twee jaar studie psychologie aan de Open Universiteit, vulden we onze kennis aan met een intense post-graduaat Equicoaching - Personal coaching aan de Vives Hogeschool (KUL). 
Recent behaalden we na gedegen opleiding ook de EAHA International certificatie als Horse Assisted Educator en zijn we nu dus ook gecertifieerd om het unieke Horse Dream Programma uit te rollen voor teams en groepen.


Voor het houden van onze eigen paarden volgde ik een opleiding tot holistisch paardenosteopaat (HPO).  Een GRO erkende veelzijdige opleiding, inclusief veel praktijk van bijna 3 jaar. In mijn thesis voor deze opleiding, getiteld: "HPO en Equine Assisted Coaching, een winnende combinatie?" heb ik betracht om mijn beide passies te laten ontmoeten.


Zoals je ziet krijgt dit vorm in het aanbod van CabaBLOOM.


Bijscholingen en intervisies met en door professionals (psychologen, therapeuten, coaches, drs, ...) in de materie zijn een constante. Zo volgden we reeds een driedaagse summit rond Trauma en het Lichaam waar diverse topics getackled werden:  Rol van Voeding, Slaap, Gezondheid en Stressmanagement in herstel van trauma (met Eva Verween) | Trauma en seksualiteit (met Minne Marlo) | Hoe slaat trauma zich op in het lichaam (met Sophie Van de Put) | Neuro-affectieve meditatie en ademhalingstechnieken (met Jasmine Verspeet)| Polyvagaaltheorie en Trauma (met Eva verween)  en namen we actief deel aan diverse workshops rond Traumabegeleiding met paarden en de Window of Tolerance (met drs Martine Huurman) | Systemisch & Sjamantistisch werken met paarden (met Eduard Deckers en Kifungo) | Trauma Informed Equine Therapy and Coaching (met Sarah Schlote) | Alles begint in het zenuwstelsel (met Eva Groslot en Monique Verreijdt) | Equitherapie in de geestelijke gezondheidszorg (met Kiona Boersma en Marieke Vaessen) | Wat brengen paarden bij in het coachen rond leiderschap? (met Annemieken Van Reepingen en Nadja Talpaert) | Hoe help je een gamer naar een online-offline balans? (met Bavo Vroman), enzovoort...  Ook in de paardenosteopathie is bijscholing een constante.


Paarden houden is geen hobby. Het is een overtuiging en een levensstijl.  Paarden zijn prooi- en kuddedieren, dus erg sensitief en alert voor de omgeving en lichaamstaal van andere paarden in de kudde. Ze screenen continu de horizon af, op hun hoede voor roofdieren.  Als een gevolg 'lezen' zij perfect wat er binnen in ons omgaat.  Ze tonen ons wie zij zijn door het afstemmen op ons innerlijk gevoel.  Je kan een paard niet voor gek houden. Ze voelen het verschil tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties.  Maskers vallen af. Paarden geven eerlijke, directe en niet-oordelende feedback.


CabaBLOOM®  beoogt om al deze ingrediënten samen te brengen om jou te helpen bloeien op jouw pad.


Where people and horses come together, magic happens.

Natural horse and humanship happens.